MOAS BÖCKER

moa01
Foto: Maja Flink

Jag debuterade 2007 med boken ”Allt är bara bra, tack” (Albert Bonniers förlag). Sedan dess har jag givit ut romanerna ”Jag ska bara fixa en grej i köket” (Wahlström & Widstrand 2009) samt ”Jag skulle aldrig ljuga för dig” (Wahlström & Widstrand 2012). I april 2013 kom min första ungdomsbok ut ”Homecoming Queen” (Bonnier Carlsen förlag). Jag har även medverkat i antologierna Uppdrag: Familj (Albert Bonniers förlag 2005) samt ”Drama Queens” (Pocketförlaget 2010).

Våren 2014 kom min femte roman, ”Hon hette Jennie”, ut på Wahlström & Widstrand.

9789146223528

”Hon vidrör tillvarons hjärtpunkt; kärleken, döden, det slutliga avskedet som är alla nära relationers villkor. Det är mycket bra skrivet. (…) Katarinas upplevelser och tankar är lysande skildrade in i alla makabra detaljer kring sjukdomen och den annalkande döden.” Anna Rudberg-W, ÖSTGÖTA CORRESPONDENTEN

”Moa skriver om mitt-i-livet-människor på ett trovärdigt sätt … riktigt gripande läsning.” BLEKINGE LÄNS TIDNING

”Nyfiket och fint om svåra relationer och kärlek.” Kupé

Hon hette Jennie är Moa Herngrens bästa hittills.” AMELIA

”Herngren har ett patos som får mig att sitta med gråten i halsen flera gånger under läsningens gång (…) Herngrens språk flyter lätt över sidorna och boken slukas snabbt. Hon hette Jennie kan beskrivas som en typ av feelgoodroman även om känslan av lättsamhet många gånger fastnar och trängs undan av gråten i halsen.”  Anne Pilho, BORÅS TIDNING

”Ett spännande och flyhänt skrivet relationsdrama med en huvudperson man känner stor sympati för!” Gunilla Sandell, Allers  

 

Sagt om ”Jag skulle aldrig ljuga för dig”:

”Moa Herngren… skriver detaljerat, roligt och drabbande om vuxna moderna människor.”
Fredrik Virtanen, AFTONBLADET

”Det är tragiskt, gripande och mycket skickligt skildrat när Cecilia flippar ut och gör allt galnare saker… Jag skulle aldrig ljuga för dig är ett gripande realistiskt familjedrama draget till sin yttersta spets. Läs och våndas”
NORRAN

”… riktigt behagligt obehagligt.”
EXPRESSEN

”Det är en välskriven insikt i vad som kan hända när tillvaron brakar och ångesten kryper fram ur hörnen.”
KRISTIANSTADSBLADET

”Jag sträckläser med skräckblandad förtjusning”
NERIKES ALLEHANDA

”Jag fascineras av berättelsen, dras med i den.”
HELSINGBORGS DAGBLAD

pocket2

Cecilia är 38 år, gift med Josef och har tre barn. Familjen bor på Stora Essingen, vilket är perfekt med närheten till natur och innerstad. Cecilia och Josef är båda framgångsrika parterapeuter och räddar svajande äktenskap med icke-befintliga sexliv på löpande band. Patienterna strömmar till sekelskiftesvåningen där de har sin mottagning. Tillvaron borde vara idealisk.

Problemet är bara att det börjat mullra i Cecilias inre. Hon tål inte längre barnens omättliga ömhetsbehov eller Josefs krav på hennes uppmärksamhet, och de patetiska patienterna ska vi inte tala om, men hon gör allt för att det inte ska märkas. Med hårt sammanbitna käkar är hon alla till lags, men ytan håller på att krackelera. Utan att riktigt förstå det själv har hon slagit in på en farlig väg där hon riskerar att skada de hon älskar mest.

Jag skulle aldrig ljuga för dig är en skoningslös och insiktsfull berättelse om en kvinna som suddat ut sig själv till den grad att hon balanserar på gränsen till explosiv galenskap.

10 svar på ”MOAS BÖCKER

 1. Moa, du skriver riktigt bra! Kan inte sluta läsa din ”Skulle aldrig ljuga för dig”. Måste se till att köpa dina andra böcker oxå.

  Kram

 2. Hej Moa!
  Efter att ha läst alla dina böcker och gillat dem JÄTTEMYCKET gav jag min 15-åriga dotter ”Homecoming Queen” i present när hon fyllde 15 (mina barn får alltid en bok vid jul och födelsedagar vara sig de vill eller inte …:)) Hon har bara läst fantasy de senaste åren men på sista tiden har hon tyvärr inte läst alls utan bara legat med datorn eller mobilen i sängen. Hon har sedan skolstart haft dator- och mobilförbud efter kl. 21 och till min stora glädje har hon nu legat och läst ”Homecoming Queen” på kvällarna!! Hon läste ut den på några dagar och tyckte den var superbra! Nu ser både hon och jag fram emot din nästa bok!
  kram Pernilla

 3. Hej Pernilla! OJ vilket otroligt fint beröm!!! TACK!!! Blir så klart extra glad att en 15-åring som inte år så förtjust i att läsa tyckte att ”Homecoming Queen” var bra! Hälsa henne att det med största sannolikhet blir en fortsättning på den. Och nästa vuxenroman kommer i vår:) Kram och tack!/Moa

 4. Har precis avslutat skulle aldrig ljuga för dig. Har i princip sträckläst boken medan jag ammat min några veckor gamla dotter. Otroligt bra! Jag tycker att du beskriver ångesten och den tilltagande ohälsan på ett sätt som får det att krypa i mig och på så många vis känna igen mig. Har varit på en dålig plats men är det inte längre och jag är helt fascinerad över att du med ord kan beskriva klådan, olusten och paniken som jag känner igen.
  Jag är redan på väg efter dina andra böcker
  Hälsningar Linda

 5. Hej Linda!
  Tusen tack för ditt fina beröm! Blir grymt glad! Jag är i full färd med att skriva en ny roman som ligger i bokhandeln i april så ditt pepp kommer väldigt lägligt nu när jag är mitt i den gnetiga manusprocessen. Väldigt roligt att höra att mina böcker uppskattas! Tusen tack igen!
  Varma hälsningar,
  Moa

 6. Hej Moa!
  Vilken intressant bok du har skrivit! (Hon hette Jennie). Mycket mycket bra! Är korrläsare och ser till att ta väl hand om din baby …
  Hälsar
  Silvia

 7. Hej Silvia!!!
  Åh, vad glad jag blir! Tack, vad roligt att höra! Och vad himla fint det känns att just du tar hand om min baby. TACK!:)
  Varma hälsningar från Moa

 8. Hej Moa!
  Vilka böcker du skriver! Tack! Läste i senhöstas Hon hette Jennie och har nu precis kommit hem från semester där jag haft Jag skulle aldrig ljuga för dig och Jag ska bara hämta en grej i köket. Min familj tyckte att jag var urtråkig då jag bara inte kunde släppa böckerna! Jag ska bara hämta en grej i köket är min absoluta favorit, men jag ser fram emot när de alla tre filmatiseras. Kanske som en dramaserie tillsammans?! :)

  P.S Hon hette Jennie innehöll en rad stav- och korrfel, vilket jag tyckte var synd på en så bra berättelse. Därför blev jag väldigt glad när jag kunde njuta av de två andra böckerna relativt ostört! D.S

 9. Hej Åsa!
  Tusen tack för dina fina ord! Blir superglad! Min dröm är också att göra film på någon eller flera av böckerna – jobbar på det:) en dramaserie är ingen dum idé alls!:)
  Väldigt, väldigt tråkigt med korrfelen i ”Hon hette Jennie”, vet tyvärr om det sedan tidigare och beklagar att din läsning blev störd, vet ju själv hur irriterande det är. Tyvärr gick det lite för snabbt på slutet av redigeringen med boken, jag var under stor tidspress och korrläsare mfl fick väldigt kort om tid. Vid omtryck ska vi åtgärda dessa fel så att det förhoppningsvis blir en mer njutbar läsupplevelse. Men jäkligt beklagligt och som författare väldigt ledsamt när man lagt ner så mycket tid och jobb. Men som sagt, blir jätteglad för din fina kritik Åsa! Känns oerhört kul för mig.
  Är i gång med nya böcker:)
  Varma hälsningar,
  Moa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *