MAGIC MOMENTS

Igår höll jag en författarföreläsning för en massa intressanta människor. Efteråt fick jag möjlighet att prata skrivprocess och bokdrömmar med en del av dem vilket var väldigt inspirerande och roligt. Det är alldeles för många människor som går med bokdrömmar utan att göra något åt dem eller har påbörjade manus i skrivbordslådan som de inte avslutar eller kommer till skott med att skicka in till förlag. Min övertygelse är att det ofta handlar om att övervinna dåligt självförtroende och att orka hela distansen. Att inte ge upp även när man kritiserar sin text. Oavsett om man är publicerad eller inte så ifrågasätter man det man skriver hela tiden. Det gäller att ändå fortsätta framåt. Jag hoppas att jag kunde peppa och inspirera några av dem att följa sina bokdrömmar!

IMG_5890

Och apropå magiska ögonblick och bokdrömmar. Idag kom min fjärde bokbebis från tryckeriet. Homecoming Queen som är min första ungdomsroman. Jag vet inte varför, men denna gång kändes det extra speciellt att hålla min färdiga bok i min hand. Fantastiskt och lite vemodigt på samma gång. En blandning av stolthet och tomrum. Jag saknar redan att skriva om mina karaktärer som jag levt med i över ett års tid. Känt med. Skrattat och gråtit med. Det är som om boken nu flyttar hemifrån, ska flyga själv och lämna boet, jag har gjort vad jag kan med den och nu är den så färdig som jag förmått att göra den. Jag hoppas den klarar sig bra där ute och att läsare kommer att få glädje av den.

Lycka till ute i den stora världen min älskade lilla bokbebis. Kanske ses vi igen!

IMG_5894

Och här, lite Magic Numbers, som jag gillar att skriva till.

2 svar på ”MAGIC MOMENTS

 1. Hej.
  Läst dina böcker . Bra tycker jag.
  Detta är mkt ett brev till mig själv.
  Tack för din blogg om skrivandet. Jag är en av dem som skriver o sitter med ofullbordat i lådan. Skrivit sen jag var tonåring typ. Haft min försörjning som lärare och där låtit eleverna skriva mkt. Varje lektion jag haft har de fått skriva korta saker som jag hinner rätta och tycka om. Vad jag själv tycker har jag sällan skrivit ner. Tyckt att det varit viktigast att de fått skriva för sin egen skull, såsom jag upplevt att skrivandet funkar för mig själv. Alltid rättat språket dock och ibland har man ju inte kunnat hålla sig och klämt till med ett bra , eller mkt bra.
  De har oxå skrivit längre saker men inte så ofta. Varjedagsskrivandet viktigt.
  Än jag själv då. Har tyckt att det varit roligt att skriva brev, men de tenderar att bli för långa.
  På gotlandsbåten som jag åker ngra gånger om året övar jag mig skriva kort på vykort.
  Bra sätt hålla kontakt m. vänner oxå.
  Typ: Hej! Jag sitter på Gotlandsbåten och är på väg till Fårö. Nu är båten snart i Visby. Hälsningar. Görel.
  Nu är jag pensionär. och borde ha tid. Har nu börjat med att gå igenom ngt som heter Italienresan. Det är helt enkelt brev till bästa vännen skrivna av mig på 50-talet. Entågresa ner till Europa med mamma och syster på väg till Rom och sen Capri , San Michele där pappa väntade. Han hade fått vistelse , stipendium. Jag själv är då 12 år och ska på hösten fylla 13 när jag skriver breven, nästan tonåring. Rätt träffande beskrivningar och inte så detaljrik som jag kanske varit idag.utan mer reducerade.
  Att resa då var ju annorlunda. Man reste med tåg. Flyg för dyrt.
  Pizza fanns inte ännu i Sverige men i Italien förstås . Ja i Sverige fanns väl knappt spagetti ännu. Pasta fick man i form av mjölkstuvade makaroner till falukorv.
  Europa var annorlunda då.
  Så det har jag faktiskt börjat med gå igenom: Italienresan.
  Antar att det enda som funkar är att sätta sig vid datorn och jobba. Så enkelt o svårt är det. Vara uthållig . Fullfölja (tvätta gör man på måndagar punkt slut, handla mat gör man helst oxå en gång i veckan . Mjölk kan man förstås kompletterings köpa. Inga undanflykter eller surfande på datorn. Fasta tider att skriva på helst mornar, förmiddagar. Motion i form av långpromenader för min del, för att rensa hjärnan och för att det är bra att röra på sig.
  Vara uthållig och fullfölja en gång till. Sätta sig vid datorn fasta tider. I perioder skriva i koncentrerade sjok av tid för att få det gjort. Gäller nog särskilt i slutfasen( som kan vara en ganska stor del väl)
  Ta ett utkast i taget. Jag har ngra som ligger.
  Gått skrivkurs på Medborgarskolan en termin, distanskurs, där vi träffades 3 gånger, men hade inlämnings uppgifter varje vecka. Har två bra böcker om skrivandet.
  Det är bara och göra, skriva alltså helt enkelt.
  Vara uthållig och tycka att det är roligt för det är det. Men uthållig är bra.
  Görel

 2. Hej Görel! Tack för ditt inlägg och roligt att du berättar om ditt skrivande. Just det här dagliga skrivandet håller jag helt med om är viktigt! Jag ska återkomma till detta men pratar bla om det i min föreläsning. Har också alltid tyckte om brevskrivarformen och saknar det eftersom man oftast skickar mejl nu förtiden. Lycka till med ditt skrivande! Varma hälsningar,
  Moa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *