MOT PRESSARNA!

moaHQbild

Imorgon trycks min fjärde bok och min första ungdomsroman HOMECOMING QUEEN! Det känns lika speciellt varje gång en bok ska tryckas. Skönt att vara ”i mål” på samma gång som det är skitläskigt eftersom det är försent att ändra och förbättra. Homecoming Queen är ute i butik 4:e april (recensionsdag 18 april)!
omslagHQJEP

”Det är ingen amerikansk highschoolfilm, det är mitt liv nu. Mom. Jesus och gud. Owensville High.”
En roman om vad som kan hända när man, som utbytesstudent, inte hamnar i Florida eller Orange County, utan mitt i Missouri hos en konservativ kristen familj. Welcome to Redneck County!

I en håla vid världens ände – fylld av gud och djävulen och cheerleaders – befinner sig My. Så långt från teveserierna man kan komma…
Mom, hennes värdmamma – som är fast förvissad om att satan finns överallt och att det gäller att passa sig – tillåter henne knappt någon frihet alls. Mom ger henne till och med ett amerikanskt namn för att det blir så krångligt med My på engelska. Hon blir amerikanska Tessie. Tessie får kompisar, börjar dejta en kille, lär sig köra bil och rider.
Hon anpassar sig till sin nya värld och lyckas ”spela med”, men känner sig vilsen och annorlunda. Trots det blir hon nominerad till Homecoming Queen, en titel likvärdig med Miss World i den lilla Owensville. På bara några månader har hon lyckats göra intryck, bli populär, men det är inte hon, det är inte My. Vem nu My är? Kanske har hon varit borta så länge att hon har tappat bort sig själv.