VILA

När mitt manus är hos förläggaren på genomläsning försöker jag ta paus från både karaktärer och historien och vila skallen. Om drygt två veckor kommer jag att få veta vad hon tycker om min roman så här långt. Även om jag älskar att skriva böcker så är de här pauserna viktiga och ett slags andningshål när jag inte har texten hängande över mig. Jag tror att det är en välbehövlig vila då jag omedvetet marinerar mitt manus som gör att jag förhoppningsvis har kommit vidare i tankearbetet när det är dags att sätta sig ner igen och fortsätta framåt.

I såna här pauser brukar jag också passa på att läsa böcker, vilket jag helst inte gör när jag själv skriver eftersom jag lätt blir påverkad av någon annans språk och stil. Men när jag inte skriver fungerar det tvärtom som inspiration och näring.

Andra saker som ger inspiration och mental näring är att resa och just nu befinner jag mig i London på jobb. Här bodde jag i några år i början av nittiotalet så det känns fortfarande lite som hemma. Staden kryllar av annorlunda människor och udda karaktärer, jag samlar på mig intryck, människor och miljöer. Vem vet när de kan komma till användning i en roman?

London