HON HETTE JENNIE

Godkväll!

Igår blev omslaget till min nya bok Hon hette Jennie klart. Hurra! På något sätt blir allting mer verkligt när omslaget är färdigt och mina ord får ett ansikte. Formgivaren heter Sofia Scheutz och stod även för formgivningen av pocketversionen av min förra bok Jag skulle aldrig ljuga för dig. Jag tycker att hon är grymt duktig och känner mig väldigt nöjd. Det känns så viktigt att omslaget på något vis speglar bokens själ och det tycker jag att Sofia har lyckats med. Romanen kommer ut på Wahlström & Widstrand våren 2014.

3D_9789146223528

Och här lite om vad boken handlar om:

Hon hette Jennie
är ett relationsdrama om att försöka vinna kärleken i skuggan av döden.
Klockan tickar och Sara längtar efter att få en familj. Konstnärslivet är kul men börjar kännas tomt och när den något äldre advokaten John dyker upp och de inleder ett passionerat förhållande känner hon för första gången på länge att hon har hittat rätt. Ganska snart förstår Sara dock att det finns en tredje part i förhållandet, och det inte är Johns hund Pärson som på alla sätt visar sitt missnöje med Saras intåg i hemmet. John förlorade sin fru i cancer för ett år sedan och Jennie finns kvar i hans lägenhet och liv på ett mycket påtagligt sätt.

Sara förstår visserligen Johns sorg och försöker hålla tillbaka sina motstridiga känslor. Men för var dag blir Jennies närvaro alltmer påträngande. Saras svartsjuka växer och hon blir som besatt av allt som handlar om Jennie. Så småningom börjar hon också följa en gripande blogg skriven av en kvinna som är döende i cancer. Med blandade känslor finner sig Sara plötsligt vara en engagerad åskådare till någons annans död, samtidigt som gränsen mellan henne själv och Jennie på ett märkligt sätt börjar suddas ut och relationen till John blir alltmer komplicerad.

Hon hette Jennie
är en berättelse om att våga tro på kärleken trots en sorg som sätter käppar i hjulet. Om cancer, sjukdomsbloggande och död, men också om två människor som är menade för varandra och om möjligheten att gå vidare efter att det värsta har hänt.