PÅ SMÄLLEN MED EN BOK

Idag skulle jag ha sprungit Hässelbyloppet men pga en halsinfektion så blir det inget. Känns tråkigt eftersom jag älskar att springa lopp. Oavsett tiden och dagsformen så är stämningen före, under och efter ett lopp alltid lika oslagbart härlig och kul. Gemenskapen och adrenalinet. Kicken att kämpa och att göra sitt bästa, att ta ut kropp och skallen, ja, det är inte mycket som slår det. Önskar att jag vore där. Nåväl, det kommer fler lopp. Jag får roa mig med strepsils och treo från sängen. Blev andfådd nyss av att bara ta mig till tvättmaskinen med lite tvätt så jag antar att kroppen är tacksam över att jag inte tvingar ut den på en mil i Hässelby.

Utöver tv-jobb, artiklar och föreläsningar så är det mycket bok just nu för min del och det känns som om det har varit det en längre tid. Man kan ju faktiskt säga att tillkommandet av en bok inte är helt olik en graviditet. Ja, typ en elefangraviditet då eftersom det ofta tar mer än ett år att bli klar med bokbabyn. Mot slutet är man rätt trött på att bära runt på den inom sig och vill liksom bara att den ska komma ut samtidigt som man är spänd och förväntansfull. Jag börjar väl snart känna att jag närmar mig åttonde månaden eller något och är lite tung i kroppen.

Just nu jobbar vi med omslaget till boken vilket är en otroligt viktig del eftersom det förhoppningsvis ska väcka nyfikenhet och göra en sugen på att vilja läsa den. Jag har förmånen att jobba med några av Sveriges absolut duktigaste formgivare och det är en rolig process tycker jag att bolla idéer kring omslaget. Det gör ju också själva boken lite verkligare. Så snart jag har ett färdigt omslag ska jag visa det!

Imorgon ska jag träffa de människor som tar ut min baby i stora vida världen och berätta om boken. Det är förlagets säljare och marknadsförare, som är de som ska få ut boken i bokhandel och butik. Det är viktigt att göra också dem nyfikna och sugna på boken så att de förhoppningsvis tar hand om den ordentligt. Nästa vecka ska jag också gå igenom mitt manus med min förläggare och redaktör efter den senaste bearbetningen och få deras feedback på den nya versionen. Väldigt spännande och lite läskigt men mest kul.
I övrigt håller jag på med att utveckla en dramaserie som ni förhoppningsvis får se på teve i framtiden. Men framförallt: Nu vill jag bli frisk så att jag kan börja löpträna regelbundet och få igång min maratonkropp mot Stockholm Marathon nästa år!

Och här lite bilder från den senaste tiden.

På Gotland tog det här lilla fina fototeamet pressbilder på mig till boken. Min svägerska Maja Flink som är en grymt duktig fotograf och min käre make fick vara assistent.

IMG_8167

Jag har haft underbara och vackra höstturer i skogen på min älskade pålle Ivar.

IMG_8221
IMG_8267

Och här min kompis Sofia och Erro från en rytt i skogen igår. Så vackert och fortfarande varmt!
IMG_8357

Förra veckan var jag i Cannes på tv-mässa.
IMG_8279

Förutom att jobba som en galning från morgon till kväll så hann jag med en och annan efterrätt, ja och en och annan för mycket…
IMG_8329

En härlig löprunda i gryningen blev det också.
IMG_8313

I fredags var jag på en fotografering som firar att Elle fyller 25 år! Jag var chefredaktör där 2000-2001 och jag var med på ett festligt mingel som kommer i tidningen i december.
IMG_8343

Jag och fantastiska fotografen Mattias Edwall hade samma frisyr.
IMG_8334

Och så här lugnt som stallkatten Mackan tänker jag ta det resten av dagen, försöka kurera mig och samla kraft inför kommande jobbvecka.

IMG_8358

Jag önskar er en fin söndag!