Hej igen!

Hallå igen kära bloggläsare!

Hoppas att ni har haft en synnerligen härlig sommar! Jag har ägnat mig åt att bland annat bearbeta min nya roman (som kommer i vår) och suttit en hel del framför datorn. När det har varit som soligast ute har jag tyckt förfärligt synd om mig själv som måste arbeta fast det inte är ett dugg synd om mig. Ibland gäller det att påminna sig själv om att det är få förunnat att få skriva de böcker man vill och att det slit som det faktiskt innebär är helt och hållet självförvållat. Att bearbeta en roman betyder att man granska allt det man har skrivit, att ta till sig förläggarens åsikter (om man nu håller med) och att stryka, skriva till och skriva om. Det kan emellanåt vara ganska plågsamt om man är lagd åt det självkritiska hållet och vissa dagar känns allt som skit. Andra dagar ljusnar det och man kan se att det kanske inte är så dåligt ändå. Min vän och författarkollega Kajsa Ingemarsson har formulerat bearbetningsprocessen på ett väldigt träffsäkert sätt och jag brukar sno det citatet: ”Att bearbeta en roman är som att gräva upp en död ex-pojkvän och tvingas hångla om och om igen”. Host, ja, ganska brutalt men också ganska på pricken så kan det kännas ibland. Samtidigt så tycker jag om den här delen av arbetet, att finslipa och att förbättra och få vara i sin romanvärld med de karaktärer man har skapat. Under den här processen kan det även komma frön till nya böcker i min skalle som ramlar ner när jag minst anar det och det är precis vad det har gjort den här gången. Det liksom kliar i fingrarna att få komma igång med en ny historia jag vill berätta!

Och här en bild från min något röriga arbetsplats i skrivarlyan.

2013-07-16 13.42.53

Jag har även sprungit en hel del i sommar, bland annat i tokvärme i Turkiet, längs stenstränder på Gotland och Kungsholmen runt.

2013-07-04 14.21.10-1

Och så har jag hängt med min fina son Max och resten av familjen och även njutit av sommaren hemma i stan och upptäckt hur härligt Stockholm kan vara i juli och hur många fina platser det finns. Alltifrån att ligga på en varm bergshäll och höra vattnets kluckande till att turista i vackra parker, fina sevärdheter och olika kulturevenemang. Till exempel var jag och såg min gamla tonårsidol Prince på Skeppsholmen häromdagen vilket var helt fantastiskt.

2013-07-21 16.36.32

Sist men inte minst hoppas jag komma igång lite bättre med bloggen nu i höst. Jag har en massa järn i elden på alla möjliga fronter som jag har tänkt blogga om. Böcker, dramaserie, föreläsningar och så klart Stockholm Marathon 2014!