HES FÖRFATTARE I VISBY

IMG_8069
När alla andra är på glamorös bokmässa i Göteborg så har jag min egna lilla skrivmässa i Visby. För en dryg vecka sedan stod jag i Kristinehamn och berättade om hur kul det är att skriva böcker. Denna vecka är jag inte lika övertygad. Jag har manglat bok i dagarna sju snart. Flyttat bokstäver och kommatecken, slaktat kapitel, skrivit till text och tagit bort text. Sakta men säkert maler jag mig igenom den andra bearbetningen av min nya roman Hon hette Jennie. Jag har heller inte pratat med en kotte på flera dagar (förutom när jag typ tackar för växeln på Coop) och har en väldigt bisarr, kraxande och hes röst de korta stunder den används.

En av de svåraste bitarna med den fasen som jag befinner mig i nu är att jag är väldigt kritiskt och tycker att det mesta jag skrivit är skit. Förhoppningsvis är det inte bara skit och jag försöker följa mitt eget råd att bara fortsätta framåt, inte grubbla för mycket utan jobba på mot slutet. Det kommer att bli ytterligare några bearbetningsrundor innan jag är klar så det finns tid att fixa till saker innan tryck.

Och här bevis på en glamorös författarlunch på min skrivarmässa!
IMG_8030

Nog gnällt.

Gotland är fantastiskt vackert i september!

IMG_8026

Vart man än tittar är det magiska vyer som jag kommer att kunna leva på i flera månader. Även om jag har tappat rösten så är det en verklig lyx att få gå in i min roman på det här sättet, koppla bort världen och vara mina karaktärer och i berättelsen.

IMG_8015

Varje dag försöker jag ta en promenad eller springtur för att komma ut och få in luft i lungorna, sol i ansiktet och se lite folk och hav.

IMG_8048
IMG_8079

Och så här domedagsaktigt såg det ut från mitt fönster när jag satt och jobbade under kvällen.

IMG_8102

Förhoppningsvis blir det en bok den här gången också.

3 svar på ”HES FÖRFATTARE I VISBY

 1. Läst igenom väldigt snabbt ditt senaste inlägg. Underbara bilder. Vad du kämpar med ditt manus! Förstår att det är mkt traggel med texten.
  Skriver ju själv. Undrar . Har du ngn som läser dina manus förutom på förlaget.
  För länge sen när jag skrev hade jag det. M,en kom själv aldrig så långt i processen som att bli utgiven.
  Minns att det var väldigt bra att få ngn annan ögon på texten man skrivit.
  Kanske skulle jag själv be ngn som jag känner läsa det jag skrivit.

 2. Ann! Tusen tack! Vad glad jag blir!
  Och hej Görel, svaret på din fråga är JA. Jag har alltid haft andra som läser mina manus i olika skeenden av processen, även innan jag blev utgiven. Jag har dels förläggare och redaktör men sedan brukar jag, i ett lite senare skede av manusprocessen, låta människor jag litar på läsa. Kanske 3-4 stycken som ger mig feedback. Innan jag själv hade en förläggare så ingick i en liten ”manusskrivarklubb”, vi var tre tjejer som drömde om att skriva en bok, vi träffades och pratade manus och bytte med varandra. Jag är av uppfattningen att det är otroligt viktigt och bra att låta någon annan läsa. Det är lätt att man blir ”inlåst” i sin egen text och väldigt bra att få någon som läser det med helt andra ögon. Inte bara för synpunkter utan också att få pepp att orka fortsätta framåt. Det kan kännas läskigt att lämna ifrån sig sitt manus men de flesta brukar se det som ett stort förtroende och ge sin kritik/feedback på ett varsamt och konstruktivt sätt. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *