VÅRKÄNSLOR OCH ÅTERHÄMTNING

Eftersom veckorna blir ganska intensiva just nu med dubbeljobb (7-9 romanskriv i skrivarlyan 9-5 dayjob 5-8 övrigt frilansjobb) så försöker jag hålla helgerna rena för mental och fysisk återhämtning. Det är inte alltid det funkar men som nu, när jag har varit barnfri ett par dagar, passar jag på att göra lite grejer som jag gillar. När jag låter hjärnan vila från romanskrivandet så försöker jag tänka på den så lite som möjligt. Jag tror nämligen att det ändå pågår ett slags arbete därinne i huvudet i det undermedvetna.

Så. Denna helg har jag gjort följande saker för att ladda batterierna inför jobbveckan:

Umgåtts med min käre man, åkt moppe i vårvinden, käkat brunch på Fåfängan och lapat sol och pratat om livet och njutit av att slappa järnet tillsammans.

2013-04-20 13.25.05
2013-04-20 13.57.30

Firat min käre bror som fyllde 48!
2013-04-20 23.11.48

Sett min nya bok fint uppställd på Akademibokhandeln och blivit glad över att den är ute hos läsarna.
2013-04-20 16.08.57

Och här är en av läsarna. Bulten Lindqvist. Oklart vad han tycker om min bok.
2013-04-20 16.00.51

Jag har kutat en skön mil i det fina vårvädret och jag har hängt i stallet och ridit min favvohäst Ivar. Mockat och fodrat och klappat små gulliga hundar och katter. Sugit in sol, dofter, träd och små blommor som kommer upp ur marken och känt vårkänslorna precis som Ivar här!
2013-04-21 12.57.52

Det är dagar som denna som jag ändå är tacksam över den långa vinter för utan den så skulle ju inte våren känns så fantastisk.

I övrigt funderar jag mycket över livet just nu. Vem jag är. Vem jag vill vara. Vem jag har varit och vart jag är på väg. Kanske är det 44-årskrisen som ger sig till känna inför min stundande födelsedag om cirka två veckor… Anyways, kriser är bra, kriser är utveckling, ur kriser kommer kreativitet och nya bokidéer!

Och jo, om det är något i skrivprocessen som ni är nyfikna på, något kring mig eller mina böcker ni undrar över. Fråga på! Så kommer svar inom kort här på bloggen.

Jag önskar er alla en grym vecka!

4 svar på ”VÅRKÄNSLOR OCH ÅTERHÄMTNING

 1. Hej!
  Har förstått att det som gäller för mig är minst två timmar skrivande. 15 minuter per dag är för lite – men alltid en början förstås. Tänker dock en hel del på mina numera 2 skrivprojekt även när jag inte skriver på dem. Ännu mkt på materialstadiet dvs minnen.
  För att jag ska komma in i skrivprocessen, behövs det lite mer disciplin . Lite mer s.k.klostertillvaro. Mer verkstad. Fokusering.
  Vilket schema du har! Imponerande! 7-9 skrivande, 9-5 jobb 5-8 frilansjobb! + den nödvändiga träningen på morgonen. När äter du lunch o middag? Och hur?Framför datorn?
  Själv är jag för gammal för sådant schema. Förstår att ett sådant schema kräver återhämtning på helgen! Klippa av och göra annat är viktigt!
  Har nu låtit äldsta barnbarnet, snart 11 läsa Italien breven, som jag ju skrev när jag var nästan 13. Hon har läst halva materialet – för det är material.
  Bra att låta henne läsa. Min gamla mamma tycker förstås det är kul att läsa Italien breven eftersom hon var med.
  Respons bra. Ska låta fler läsa, gärna skrivgrupp.
  Mer verkstad som sagt. Och mer komma ut promenera på morgonen- före nio- för att jag trivs med det dvs att röra på mig.
  Görel

 2. Hej Görel! Roligt att höra att du fortsätter skriva. 15 minuter är kort men bättre än ingenting, jag skriver också hellre längre men ibland är det faktiskt skönt att skriva en kortis bara. Men det där är ju väldigt individuellt och man får prova sig fram. Som tur är har jag bara stundvis ett så hysteriskt schema… jag är också för gammal för det egentligen:) Jag äter ofta lunch framför datorn faktiskt men jag tar också lunchpauser och andra pauser och jobbar inte varenda sekund. Pauser är viktiga!/Moa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *